Vær en god samaritan<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

God samaritan gir et løft

Getty

Noen tilsynelatende gammeldags ideer er fortsatt veldig gode ideer. De står testet av tid fordi de er sterke og de venter stormen til en noen ganger kynisk verden som ser dem som utdatert og relikvier av en annen og kanskje enklere tid. Å være en god samaritan er en av de virkelig gode ideene.

Du kjenner historien. Lignelsen om den gode samaritan & nbsp; blir fortalt av Jesus i Luke-evangeliet. Det handler om en reisende som er strippet av klærne hans, slått og forlatt halvveis langs veien. Etter at andre har gått forbi og ignorert hans situasjon, skjer en samaritansk & nbsp; den reisende. Samaritanere og nasjoner, og jøder foraktet hverandre, men "Samaritan" hjelper den skadde til tross for forskjellene deres.

Som jeg skriver, husker jeg et lignende møte med en fremmed på en Southwest Airlines-flytur som vi lander i en turbulent sandstorm i Phoenix. Jeg reiste alene og på grunn av å presentere et verksted i Las Vegas neste dag.

Jeg hadde begynt å føle meg syk tidligere i flyet. Da kabinen ropte vilt, gikk jeg inn i den helt viktige hvite posen som passasjerer kan ta tak i forseteposen. Det var alt jeg kunne gjøre for å holde posen foran munnen min.

Jeg var i et midtgangssete, lider og redd med tårer som ruller nedover kinnene mine. Plutselig, på høyden av turbulensen grep en mannlig fremmed (i midtgangen over meg) hånden min og holdt den til turbulensen slo seg ned. & Nbsp; Den tilfeldige handlingen med vennlighet ga meg uventet og trengte trøst. & Nbsp; Han kunne se at jeg var i dyp nød og handlet uten å si et ord.

Da vi var trygge på bakken, var jeg fortsatt i alvorlig og distraherende fysisk smerte, så jeg glemte å få navnet hans. Men jeg takket ham. Fra bunnen av hjertet mitt.

Jeg ble liggende på flyet, forkledd med "ta deg pusten fra deg" magekramper. Medics (mer gode samaritaner) kom ombord, ga meg oksygen, og tok meg til nærmeste sykehus. Det viste seg at jeg passerte en nyrestein.

Den mannen måtte ikke trøste meg. Han kunne ha ignorert meg og bare sett den andre veien. Han kunne til og med vært berettiget til å gjøre det på grunn av problemene vi hadde med flyet vårt. Han var sannsynligvis rattled også. Så, hvorfor reagerte han sånn?

Jeg kjenner åpenbart ham ikke, men her er det jeg ville gjette. Vennlighet er i hans DNA. Et eller annet sted underveis andre mennesker i sitt liv – kanskje hans foreldre eller hans pastor eller hans kone – fortalte ham og viste ham at vi ikke kan ignorere mennesker i fare og at vi virkelig er vår brors (og søsters) keeper. Han trodde tydeligvis dem, og jeg er takknemlig for at han gjorde det.

Du kan ta en stein og kaste den i stort sett hvilken som helst retning fra hvor du sitter akkurat nå, og den vil lande på noen som er stille og går gjennom noe vondt. De er rundt oss. Hver dag. På vår arbeidsplass. På matbutikken. Kanskje selv i våre egne hjem.

En av de tingene jeg finner mest interessant om lignelsen om den gode samaritan er at den reisende han reddet, aldri offisielt bedt om sin hjelp. Kjenner noen sånn? For ødelagt eller for stolt for å nå ut? Men heldigvis hadde samaritan øynene hans åpne. Som min venn på flyet. Jeg ba heller ikke om hjelp. Han ga det bare.

Ta deg tid i dag for å se deg rundt. Vær nøye med samtalene du har og ansiktet av de du snakker med. Ikke alle i trøbbel vil nå ut til deg eller til og med se ut som de sliter. Men de er der. Lukk ved deg.

Vis litt godhet. Gå ut av veien. Du er sikker på å påvirke en persons liv på en stor måte. Og selv om de ikke vet eller husker navnet ditt, vil de aldri glemme deg. Jeg lover.

& Nbsp;

">

God samaritan gir et løft

Getty

Noen tilsynelatende gammeldags ideer er fortsatt veldig gode ideer. De står testet av tid fordi de er sterke og de venter stormen til en noen ganger kynisk verden som ser dem som utdatert og relikvier av en annen og kanskje enklere tid. Å være en god samaritan er en av de virkelig gode ideene.

Du kjenner historien. Lignelsen om den gode samaritan blir fortalt av Jesus i Lukas evangelium. Det handler om en reisende som er strippet av klærne hans, slått og forlatt halvveis langs veien. Etter at andre har gått forbi og ignorert hans situasjon, skjer en samaritan på den reisende. Samaritere og jøder foraktet hverandre, men samaritanen hjelper den skadede til tross for forskjellene deres.

Som jeg skriver, husker jeg et lignende møte med en fremmed på en Southwest Airlines-flytur som vi lander i en turbulent sandstorm i Phoenix. Jeg reiste alene og på grunn av å presentere et verksted i Las Vegas neste dag.

Jeg hadde begynt å føle meg syk tidligere i flyet. Da kabinen ropte vilt, gikk jeg inn i den helt viktige hvite posen som passasjerer kan ta tak i forseteposen. Det var alt jeg kunne gjøre for å holde posen foran munnen min.

Jeg var i et midtgangssete, lider og redd med tårer som ruller nedover kinnene mine. Plutselig, på turbulensens høyde, grep en mannlig fremmed (i midtgangen over meg) hånden min og holdt den til turbulensen slo seg ned. Den tilfeldige akten om vennlighet ga meg uventet og trengte trøst. Han kunne se at jeg var i dyp nød og handlet uten å si et ord.

Da vi var trygge på bakken, var jeg fortsatt i alvorlig og distraherende fysisk smerte, så jeg glemte å få navnet hans. Men jeg takket ham. Fra bunnen av hjertet mitt.

Jeg ble liggende på flyet, forkledd med "ta deg pusten fra deg" magekramper. Medics (mer gode samaritaner) kom ombord, ga meg oksygen, og tok meg til nærmeste sykehus. Det viste seg at jeg passerte en nyrestein.

Den mannen måtte ikke trøste meg. Han kunne ha ignorert meg og bare sett den andre veien. Han kunne til og med vært berettiget til å gjøre det på grunn av problemene vi hadde med flyet vårt. Han var sannsynligvis rattled også. Så, hvorfor reagerte han sånn?

Jeg kjenner åpenbart ham ikke, men her er det jeg ville gjette. Vennlighet er i hans DNA. Et eller annet sted underveis andre mennesker i sitt liv – kanskje hans foreldre eller hans pastor eller hans kone – fortalte ham og viste ham at vi ikke kan ignorere mennesker i fare og at vi virkelig er vår brors (og søsters) keeper. Han trodde tydeligvis dem, og jeg er takknemlig for at han gjorde det.

Du kan ta en stein og kaste den i stort sett hvilken som helst retning fra hvor du sitter akkurat nå, og den vil lande på noen som er stille og går gjennom noe vondt. De er rundt oss. Hver dag. På vår arbeidsplass. På matbutikken. Kanskje selv i våre egne hjem.

En av de tingene jeg finner mest interessant om lignelsen om den gode samaritan er at den reisende han reddet, aldri offisielt bedt om sin hjelp. Kjenner noen sånn? For ødelagt eller for stolt for å nå ut? Men heldigvis hadde samaritan øynene hans åpne. Som min venn på flyet. Jeg ba heller ikke om hjelp. Han ga det bare.

Ta deg tid i dag for å se deg rundt. Vær nøye med samtalene du har og ansiktet av de du snakker med. Ikke alle i trøbbel vil nå ut til deg eller til og med se ut som de sliter. Men de er der. Lukk ved deg.

Vis litt godhet. Gå ut av veien. Du er sikker på å påvirke en persons liv på en stor måte. Og selv om de ikke vet eller husker navnet ditt, vil de aldri glemme deg. Jeg lover.