Legen som nå en helt ny målgruppe


Den langvarige BBC-serien Legen som nylig fullført sin første sesong med jodie whittaker som titular doktor. Forfatter Sara Lynn Michener sier at å ha en kvinnelig doktor kom som en velkommen endring av tempo.

"Denne formelen om alltid å ha kvinnelige følgesvenner, og alltid har mannlige leger, det gjorde meg bare til å tenke på Legen som på en bestemt måte var det ikke veldig smigrende, sier Michener i episode 343 av Geeks guide til galaksen podcast. "Det føltes mindre ekte, fordi hvis denne fremmede faktisk har evne til å regenerere i alle disse kroppene, hvorfor ser vi fortsatt denne standardiserte, veldig heteronormative sammenkoblingen hele tiden?"

Science fiction forfatteren Rajan Khanna likte også Whittaker's ytelse, og fant at denne sesongen av Legen som var den første han kunne se med kjæresten sin.

"Hun har prøvd å komme inn i det tidligere, og bare hoppet av det," sier han. "Og denne sesongen var jeg som," jeg skal se på Legen som. Det er den nye kvinnelige legen. Vil du se på det med meg? »Og hun sa: 'Jo, jeg gir det et skudd.' Og hun så hele sesongen med meg, og var virkelig inn i det. '

Denne sesongen har også et mer variert spill av helter, som Khanna sier gjør showet mer tilgjengelig for et bredt internasjonalt publikum. "Hvis det er tilgjengelig for flere mennesker, som Hollywood begynner å se, betyr det at de kan tjene mer penger og få flere seere," sier han. "Så jeg tror det er en vinn-vinn-situasjon for alle involverte."

Ikke alle setter pris på den nye retningen, med episoder som "Rosa" og "Demons of the Punjab", og viser spesielt at det er "for preachy". Men science fiction-forfatteren Matthew Kressel likte disse episodene, og gleder meg til mange flere som dem .

"Hvis du ikke vil se showet, bra," sier han. "Vi fortsetter å se på. For meg var 'Rosa' og 'Demons of the Punjab' virkelig kraftige episoder som handlet om virkelige ting som skjedde – og på noen måter fortsetter å skje. "

Lytt til hele intervjuet med Sara Lynn Michener, Rajan Khanna og Matthew Kressel i episode 343 av Geeks guide til galaksen (ovenfor). Og sjekk ut noen høydepunkter fra diskusjonen nedenfor.

Matthew Kressel på episoden "The Tsuranga Conundrum":

"En av tingene i den episoden jeg trodde var virkelig fantastisk, og bare et symbol for sesongen som helhet, er det en scene hvor de ser på skipets stardrive-jeg glemmer hvilket århundre de er i , som det 30. århundre eller noe-og [the Doctor] sier, "Dette er dette århundrets iPhone. Dette er den avanserte teknologien miniatyrisert i denne tingen. "Og hun ser bare på det med så ærefrykt, og hun er som:" Dette er hva menneskeheten kan gjøre når de tenker på det. "Og jeg var som," Ja . Dette er grunnen til at jeg elsker showet. "De stopper og peker på virkelig håpfulle ting som det. Jeg fikk bare kulderystelser da jeg så på det. "

Rajan Khanna på "Rosa" og "Demons of the Punjab":

"Jeg er av indisk nedstigning, så [‘Demons of the Punjab’] hadde en personlig kvalitet for meg. Historien om landet splitting er en som er direkte knyttet til familien min og mine besteforeldre, og jeg har hørt om det siden jeg var liten, så for å se det dramatiserte var veldig interessant. Med dette og med 'Rosa' var det episodene hvor jeg var, 'Åh gud, hvordan skal de håndtere dette?' Jeg trodde at de kunne ha hatt et dårlig feil-trinn, og likevel tenkte jeg begge av dem behandlet emnet veldig bra. Jeg tror det hjelper at det var en svart skribent på 'Rosa' og en asiatisk skribent på Punjabs demoner. 'Jeg tror det er en viktig ting som ikke gjøres så ofte som det burde være.'

Sara Lynn Michener på sosial rettferdighet:

«Jeg tror generelt at folk har glemt, når de blir opprørt over sosial rettferdighet i TV og kino, at det meste av fiksjon handler om de gode gutta som slår de dårlige, og det kommer ikke til å gå bort når som helst snart, og det er akkurat det sosiale rettferdighet handler om, så det fungerer veldig bra i fiksjon for å håndtere de gode og onde slagene i dagens tid. Saken om sosial rettferdighet er at disse ikke er egentlig nye kamper, de er bare nye for enkelte mennesker som ikke har vært oppmerksom på før. Når du ser på 'Rosa'-episoden, bør det ikke være noe kontroversielt om å snakke om politikken fra 1955 Alabama. Dette er definitivt noe vi burde ha gått forbi på dette punktet. "

Sara Lynn Michener på anmeldelse bombing:

"Jeg er virkelig opprørt at Rotten Tomater ikke har løst dette problemet ennå, fordi dette har vært i gang siden minst den hele kvinnelige Ghostbusters omstart. Det har gått i flere år. Først og fremst bør publikumsgrader ikke engang samles inn før saken kommer ut, uansett hva den er. Jeg forstår ikke hvorfor de ikke har gjort veldig enkle endringer som ville forhindre at slike kampanjer går på – og det er hva de er. Dette er ikke ærlige meninger. Det har vært historier om hvor langt høyre grupper har små underjordiske samtaler hverandre, hvor de bokstavelig talt oppretter falske kontoer og vurderer ting før de selv har kommet ut. "


Flere flotte WIRED-historier

  • Sulten for enda dypere dykk på ditt neste favorittemne? Registrer deg for vårt daglige nyhetsbrev
    Gå tilbake til toppen. Hopp til: Start av artikkelen.