Hvordan college bestikkelse svindel arbeidet, ifølge far tilbød en "side dør"


William "Rick" Sanger i går fortalte en føderal domstol at han hjalp foreldrene til 761 videregående studenter, lurte på collegeopptaksprosessen gjennom en komplisert ordning som inneholdt forfalskning av svar på standardiserte tester, faking atletiske profiler og direkte bestikkelse.

Sangeren fortalte ikke hvordan han rekrutterte foreldrene, men Axios har snakket med en kjent Silicon Valley-investor som sier at han ansatt Singer for flere år siden for å hjelpe sin sønn med standard college coaching-tjenester, men at han til slutt ble tilbudt en "side" dør."

Investoren ble enige om å fortelle Axios sin historie, under forutsetning av at navnet hans ikke ble offentliggjort. Han sier at han ikke gjorde noe galt, og at han ikke har blitt kontaktet av politiet. Et redigert transkripsjon av hans historie følger.

"Når du har barn i deres yngre år på videregående skole, begynner alle foreldrene å snakke om høyskole rådgivere og hvem de bruker. Vi hadde besøkt en for min eldste, men de klarte ikke. Noen hadde nevnt Sanger for meg og gitt jeg hans mobilnummer, så jeg ringte ham opp.

[Singer also ran a network of college prep centers called The Key, but the Silicon Valley investor says his child never visited one, nor does he recall having ever previously heard they existed.]

"Han kom til huset vårt fire, kanskje fem ganger. Det ville også være en annen fyr som skulle dukke opp noen få uker for å gjøre testprep ting. Og det er egentlig hva det var. Testprep. Få alle programmene i orden. Slike ting.

"Mye av det fant sted via e-post." Send meg essayet ditt. " Tenkte du på det som dette?

"Barn vil ikke lytte til foreldrene sine, så hvis du har luksusen til å bruke en tredjepart, gjør du det. Og [Singer] var ganske bra på det. Han fikk dem fokusert.

"I løpet av det sitter du der og prøver å begrense skolene barnet ditt burde søke på, og han snakker alltid om steder der han har relasjoner. Du er i det og har snakket med andre mennesker som har forhold til ulike skoler, så du hører.

"Men så ble det rart. Han sa:" Jeg tror jeg kan få barnet ditt til USC, men han skal være en fotballspiller. "

"Nå min unge spilte bare freshman fotball og var ikke sikker på at han ønsket å gå til USC, men Singer forteller meg at det ville være et sted, og han trenger ikke å spille fotball. Han gjør alt lyd så rimelig, bortsett fra at Han sier også at han trenger et bilde og spør om jeg har en fra freshman fotball.

"Vi fortsetter å ha ulik kommunikasjon på gang, og på et tidspunkt tar han opp USC-tingen igjen og kanskje en annen skole også. Han bruker ordet" side dør ". Noe som, 'Ditt barn kan ikke komme inn her, men jeg har en måte å få ham i sidedøren til.'

"Han fortsatte å presse det, men jeg sa til slutt bare å gi et annet barn muligheten. Ingen penger ble diskutert med meg, utenom den vanlige månedlige avgiften for å gjøre standard ting, men ideen om å doktorgradere en søknad var ikke min slags ting.

"En ting du trenger å vite om Sanger er at han er ornery, stikkende. Og han kan flippe veldig fort. Men du prøver å bruke ham til å hjelpe barna dine, så du ender med å bli ekstra fin fordi du ikke vil ha ham å være sint. Det kan være hvorfor noen mennesker ikke bare forteller ham om å gå seg vill når han begynner med disse sidedørene. Du opprettholder et forhold.

«Min kone likte aldri ham, hennes spidse sans var flott. Det tok pappa litt lenger. Jeg føler meg skitten, og jeg gjorde ikke engang noe galt.»