Hvordan å finansielt forberede seg til å gjøre en karriereendring<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Getty

Hvis du går inn i en CMO i 40- og 50-årene, finner du mange som tenker på en karriereendring. Noen er interessert i å konsultere. Andre er interessert i å starte et selskap. Noen søker en annen funksjonell opplevelse. Og noen er interessert i å undervise og jobbe med undergrad eller studenter. Som tidligere GM og CMO som kom tilbake til skolen for å få en doktorgrad, og deretter ble professor, forstår jeg ønsket om å bytte karriere og gjøre noe som er mer personlig meningsfylt.

Jeg har regelmessige samtaler med de som er interessert i å bytte, sannsynligvis på grunn av karriereendringen jeg laget. Etter noen diskusjoner kommer kjernefeltet av utfordringen vanligvis ned til penger. De som er interessert i å bli adjungerte professorer, er overrasket over det betydelige kutt i lønn som denne rollen ville medføre. Og de som er interessert i å starte et selskap, må bekymre seg for de høye kostnadene ved å skaffe seg individuelt kjøpt helsetjenester i tillegg til oppstartskostnader.

For bedre å forstå trinnene markedsførere (og andre) kan ta for å være forberedt på å trekke avtrekkeren på en karrierebryter, vendte jeg seg til CMO of Morningstar, Rob Pinkerton. Morningstar publiserte nylig en fantastisk rapport kalt "Lette pensjonskrisen", Og Pinkerton delte noen av hovedpunktene i diskusjonen. (Fullstendig avsløring, min far var bankmann, så jeg vokste opp med å lese Morningstar-rapporter og bruke deres rating system for å bidra til å treffe økonomiske beslutninger.)

Kimberly Whitler: Har du noen data eller innsikt om hva som trengs for å være økonomisk forberedt på å bytte karriere?

Rob Pinkerton: Det er mange rapporter om hvordan uforberedte de fleste amerikanere for pensjonering. For eksempel angav en rapport at "42% av amerikanerne vil gå i pensjon." Nå er dette for pensjonering. For personer som ønsker å bytte karriere, må de være økonomisk forberedt på å gjøre dette mye tidligere enn pensjonering, og så er hindringen høyere. Men du snakker om senior-nivå markedsførere som ønsker å bytte karrierer og de pleier å tjene mer penger enn gjennomsnittet amerikaner.

Uansett alder som noen kanskje vil stole på deres besparelser, krever det planlegging. Det er veldig vanskelig å våkne opp og bestemme seg for å slutte å jobbe i en uke dersom den økonomiske forberedelsen ikke er på plass. Det krever snarere forethought og en økonomisk plan for å kunne gjøre bryteren.

Whitler: Det er et flott poeng. Det var akkurat det jeg gjorde. Jeg begynte å planlegge i midten av slutten av 20-årene for å "pensjonere" da jeg var 40 og velger å forfølge hvilken karriere som helst ville gjøre meg glad. Så jeg begynte å redde og leve mer frugally enn jeg ellers ville ha. Som det viste seg, for å få en doktorgrad, går du gjennom fem år med egentlig ingen inntekt som kommer ut på den andre siden, og gir mye mindre penger enn jeg skulle gå inn. Hvis jeg ikke hadde planlagt karrierebryteren, ville jeg ikke ' t har vært i stand til å gjøre det Jeg vet at du nylig har utført forskning om de mest effektive tiltakene som enkeltpersoner kan ta for å forbedre økonomiske resultater. Hva er noen av de viktigste læringene?

Pinkerton: Vi analyserte faktisk åtte forskjellige handlinger – eller inngrep – som enkeltpersoner kan ta for å forbedre resultatene. Det inkluderte å jobbe lengre, øke andelen av aksjer i porteføljene, og spare mer over tid (bidra med 3% mer per år i 20 år), noe som gir en betydelig engangsinvestering (20% mer nå), kutte levestandarden til 40%, etc.

Det vi fant er at både for allmennheten og de velstående husholdninger (dvs. CMOer), er det det grunnleggende som betyr mest. Å spare mer, velge å investere besparelser, jobbe flere år og redusere levekostnadene har en langt større effekt enn aktivaallokering, redusere avgifter eller oppnå alfa.

Whitler: Eventuelle råd du vil gi noen som ønsker å begynne å tenke på en karrierebryter?

Pinkerton: Først, arbeid med din økonomiske rådgiver. Det går uten å lagre. Men i sammenheng med din rådgiver, vil vår forskning foreslå at du vurderer et flertanget angrep ved å stille følgende spørsmål:

1) Kan du redusere levekostnadene dine? Kan du forsinke å kjøpe en ny bil i et år? Trenger du virkelig en ny vinter garderobe? Eller kan du eliminere en tur til Nordstrom?

2) Kan du reinvestere levende kostnadsreduksjoner i besparelser? Kan du ta med Nordstrom shopping penger og investere i det i "bytte karriere" fondet?

3) Hvordan påvirker karrierebryteren din evne til å spare? I noen tilfeller kan det bare bety en lavere inntekt. I andre tilfeller kan det bety ingen inntekt i det hele tatt. De ulike scenariene krever forskjellig planlegging.

Whitler: Dette er kjempefint råd. Fordi jeg visste at jeg ikke skulle tjene mye penger i de fem årene jeg fulgte med doktorgradsstudiet min, måtte jeg i hovedsak ha både min pensjonering etablert og fem års levekostnader reddet for å støtte meg selv. Jeg gjorde de veldig tingene du foreslo. Jeg levde konsekvent langt under mine midler for de fem årene før jeg gikk inn på PhD-programmet. Jeg prøvde å "tenke som en høyskole student". Jeg begynte å kutte kuponger og spurte hvert kjøp. Jeg ble kvitt min hyggelige bil og kjøpte en Honda CRV (veldig pålitelig med lave vedlikeholdskostnader). Jeg bodde i en leilighet. En av de beste besparelsene jeg fant var å leie en liten leilighet. Du har ikke plass til materielle ting, slik at du ikke bruker penger unødvendig.

Når jeg avsluttet PhD-programmet og begynte å tjene en lønnsslipp igjen, var det første spørsmålet jeg spurt hvordan jeg kunne maksimere mine besparelser. Selv om jeg hadde forberedt på forhånd, etter bryteren, så jeg umiddelbart etter muligheter til å gjøre opp for de fem årene med tapte inntekter. Fordi min akademiske inntekt er langt lavere, er dette åpenbart umulig. Men selv med lavere inntekt, kan jeg fortsatt søke å ta smarte beslutninger for langsiktig økonomisk helse (bør jeg bytte karriere igjen).

Bli med i diskusjonen @KimWhitler

">

Hvis du går inn i en CMO i 40- og 50-årene, finner du mange som tenker på en karriereendring. Noen er interessert i å konsultere. Andre er interessert i å starte et selskap. Noen søker en annen funksjonell opplevelse. Og noen er interessert i å undervise og jobbe med undergrad eller studenter. Som tidligere GM og CMO som kom tilbake til skolen for å få en doktorgrad – og da ble professor, forstår jeg ønsket om å bytte karriere og gjøre noe som er mer personlig meningsfylt.

Jeg har regelmessige samtaler med de som er interessert i å bytte, sannsynligvis på grunn av karriereendringen jeg laget. Etter noen diskusjoner kommer kjernefeltet av utfordringen vanligvis ned til penger. De som er interessert i å bli adjungerte professorer, er overrasket over det betydelige kutt i lønn som denne rollen ville medføre. Og de som er interessert i å starte et selskap, må bekymre seg for de høye kostnadene ved å skaffe seg individuelt kjøpt helsetjenester i tillegg til oppstartskostnader.

For bedre å forstå trinnene markedsførere (og andre) kan ta for å være forberedt på å trekke avtrekkeren på en karrierebryter, vendte jeg seg til CMO of Morningstar, Rob Pinkerton. Morningstar publiserte nylig en kjempefull rapport som heter "Lette pensjonskrisen", og Pinkerton delte noen av hovedpunktene i diskusjonen. (Fullstendig avsløring, min far var bankmann, så jeg vokste opp med å lese Morningstar-rapporter og bruke deres rating system for å bidra til å treffe økonomiske beslutninger.)

Kimberly Whitler: Har du noen data eller innsikt om hva som trengs for å være økonomisk forberedt på å bytte karriere?

Rob Pinkerton: Det er mange rapporter om hvordan uforberedte de fleste amerikanere for pensjonering. For eksempel angav en rapport at "42% av amerikanerne vil gå i pensjon." Nå er dette for pensjonering. For personer som ønsker å bytte karriere, må de være økonomisk forberedt på å gjøre dette mye tidligere enn pensjonering, og så er hindringen høyere. Men du snakker om senior-nivå markedsførere som ønsker å bytte karrierer og de pleier å tjene mer penger enn gjennomsnittet amerikaner.

Uansett alder som noen kanskje vil stole på deres besparelser, krever det planlegging. Det er veldig vanskelig å våkne opp og bestemme seg for å slutte å jobbe i en uke dersom den økonomiske forberedelsen ikke er på plass. Det krever snarere forethought og en økonomisk plan for å kunne gjøre bryteren.

Whitler: Det er et flott poeng. Det var akkurat det jeg gjorde. Jeg begynte å planlegge i midten av slutten av 20-årene for å "pensjonere" da jeg var 40 og velger å forfølge hvilken karriere som helst ville gjøre meg glad. Så jeg begynte å redde og leve mer frugally enn jeg ellers ville ha. Som det viste seg, for å få en doktorgrad, går du gjennom fem år med egentlig ingen inntekt som kommer ut på den andre siden, og gir mye mindre penger enn jeg skulle gå inn. Hvis jeg ikke hadde planlagt karrierebryteren, ville jeg ikke ' t har vært i stand til å gjøre det Jeg vet at du nylig har utført forskning om de mest effektive tiltakene som enkeltpersoner kan ta for å forbedre økonomiske resultater. Hva er noen av de viktigste læringene?

Pinkerton: Vi analyserte faktisk åtte forskjellige handlinger – eller inngrep – som enkeltpersoner kan ta for å forbedre resultatene. Det inkluderte å jobbe lengre, øke andelen av aksjer i porteføljene, og spare mer over tid (bidra med 3% mer per år i 20 år), noe som gir en betydelig engangsinvestering (20% mer nå), kutte levestandarden til 40%, etc.

Det vi fant er at både for allmennheten og de velstående husholdninger (dvs. CMOer), er det det grunnleggende som betyr mest. Å spare mer, velge å investere besparelser, jobbe flere år og redusere levekostnadene har en langt større effekt enn aktivaallokering, redusere avgifter eller oppnå alfa.

Whitler: Eventuelle råd du vil gi noen som ønsker å begynne å tenke på en karrierebryter?

Pinkerton: Først, arbeid med din økonomiske rådgiver. Det går uten å lagre. Men i sammenheng med din rådgiver, vil vår forskning foreslå at du vurderer et flertanget angrep ved å stille følgende spørsmål:

1) Kan du redusere levekostnadene dine? Kan du forsinke å kjøpe en ny bil i et år? Trenger du virkelig en ny vinter garderobe? Eller kan du eliminere en tur til Nordstrom?

2) Kan du reinvestere levende kostnadsreduksjoner i besparelser? Kan du ta med Nordstrom shopping penger og investere i det i "bytte karriere" fondet?

3) Hvordan påvirker karrierebryteren din evne til å spare? I noen tilfeller kan det bare bety en lavere inntekt. I andre tilfeller kan det bety ingen inntekt i det hele tatt. De ulike scenariene krever forskjellig planlegging.

Whitler: Dette er kjempefint råd. Fordi jeg visste at jeg ikke skulle tjene mye penger i de fem årene jeg fulgte med doktorgradsstudiet min, måtte jeg i hovedsak ha både min pensjonering etablert og fem års levekostnader reddet for å støtte meg selv. Jeg gjorde de veldig tingene du foreslo. Jeg levde konsekvent langt under mine midler for de fem årene før jeg gikk inn på PhD-programmet. Jeg prøvde å "tenke som en høyskole student". Jeg begynte å kutte kuponger og spurte hvert kjøp. Jeg ble kvitt min hyggelige bil og kjøpte en Honda CRV (veldig pålitelig med lave vedlikeholdskostnader). Jeg bodde i en leilighet. En av de beste besparelsene jeg fant var å leie en liten leilighet. Du har ikke plass til materielle ting, slik at du ikke bruker penger unødvendig.

Når jeg avsluttet PhD-programmet og begynte å tjene en lønnsslipp igjen, var det første spørsmålet jeg spurt hvordan jeg kunne maksimere mine besparelser. Selv om jeg hadde forberedt på forhånd, etter bryteren, så jeg umiddelbart etter muligheter til å gjøre opp for de fem årene med tapte inntekter. Fordi min akademiske inntekt er langt lavere, er dette åpenbart umulig. Men selv med lavere inntekt, kan jeg fortsatt søke å ta smarte beslutninger for langsiktig økonomisk helse (bør jeg bytte karriere igjen).

Bli med i diskusjonen @KimWhitler