Holorides bil-VR-løsning er det beste ved CES 2019 – TechCrunch


Etter dager med demoer og kunngjøringer og miles for å gå, er jeg sikker på å erklære Holoride det beste ved årets CES. Betegnelsen "The best thing at CES 2019" er min badging. Dette er ikke en offisiell pris utdelt av et styrende organ. Dette er bare jeg sier Holoride er det beste jeg har sett på showet.

Årets CES er bra, antar jeg. Hovedtemaet knytter sammen tjenester rundt det smarte hjemmet. Det er et stort utvalg av enheter som nå støtter tjenester fra Amazon, Google og Apple. CES 2019 presenterte også lanseringen av nye silisiumbrikkesett og selvdrevne plattformer. Men det som imponerte meg mest, er fra Holoride, en oppstart fra Audi som ønsker å sette VR i biler for å underholde og redusere bevegelsessykdom.

Iron Man trenger hjelp, sa Rocket meg. Og slik ble jeg kastet inn i et romskamp mot Thanos 'gutta. Det var en Oculus på hodet mitt, og kroppen min var dypping og dykking, skyting gjennom rommet, mens jeg vinket hendene mine og sprengte fienden. Det var rett ut av Disney World (delvis fordi Disney hjalp med innholdet). Bortsett fra at jeg var i Vegas, på baksiden av en Audi SUV treffer hastigheter på 90 mph på et spor.

Etter to runder rundt sporet gikk jeg bra bort. Jeg ble ikke sykt i det hele tatt, selv om jeg er den typen person som ikke kan se på telefonen i en bil.

Sammenligning av VR-innholdet til kjøretøyets bevegelser er nøkkelen til Holoride-opplevelsen. Kort sagt, når bilen beveger seg, flytter innholdet på samme måte. Dette reduserer bevegelsessyke, og fra min demonstrasjon kan jeg bekrefte at det fungerer – i hvert fall på meg.

Teknologien kommer fra en liten oppstart nylig spunnet ut av Audi i et spill for å sette VR i hver bil. Grunnleggerne har jobbet med teknologien bak bilens VR-system i flere år. Bilprodusenten har minoritetsinteresser gjennom datterselskap Audi Electronics Venture, som bidro til å utvikle teknologien. Audi vil lisensiere teknologien til Holoride og oppstarten vil bruke en åpen plattform for å tillate noen automaker samt innholdsutviklere å lage hva som helst virkelighetsformater de ønsker.

Jeg har opplevd utallige VR-opplevelser, og dette var en av de beste demonstrasjonene jeg har hatt. Brukssaken er overbevisende også. Ikke bare gir det underholdning, men det løser også bevegelsessykdom. Det er lett å forestille seg dette i et annonse-støttet format på baksiden av en Uber eller på en langdistanse buss. Det kan også fungere i fly. Det kan forbedre lange bilritt med barna.

Holoride er et longshot, og det finnes utallige spørsmål rundt innholdet, forbrukeroppsummering og kompatibilitet. For at den skal starte, må selskapet bygge et økosystem komplett med utviklere, bilprodusenter og forbrukere. Å bygge fantastiske opplevelser er en ting; selge fantastiske opplevelser er enda vanskeligere.

CES 2019 dekning - TechCrunch