Du trenger ikke å være best å vinne, stor i livet


Du trenger ikke å være den beste til å vinne stor i livetEn stund tilbake, jeg leste en interessant artikkel på Financial Samurai – For et bedre liv, vær den ene prosent i noe, noe. Sam oppfordret leserne til å finne noe de kan spesialisere seg i og bli topp 1% i den nisje. Det er en flott teori, men jeg vet ikke hvor aktuelt det er for en vanlig fyr som meg. Jeg har aldri vært i topp 1% på noe, og jeg tviler på at jeg kan finne det spesielle talentet på dette stadiet i livet. Det tar hardt arbeid og ambisjoner om å bli den typen ekspert. Dessverre mangler jeg begge deler. På den annen side har jeg det veldig bra i livet. Min unglamorøse førtidspensionslivsstil er nesten perfekt og jeg elsker livet mitt. Selvfølgelig vil det være enda bedre hvis jeg er topp 1% på noe, men mitt argument er du trenger ikke å være den beste til å vinne stor i livet. Les videre…

Nå 1%

Å nå toppen 1% er ikke lett. Det første problemet er at du må måle det. Hvordan vet du at du er i topp 1% i det hele tatt? Dette er lettere når du er ung. Akademisk kunne vi se på GPA og klasseplassering. Imidlertid har mange skoler gjort seg unna med klasserangering. Jeg antar vi kan få det beste gjettet fra GPA. Hvis din GPA er 4,0 eller høyere, er du sannsynligvis i 1%. Når det gjelder kondisjon, kan vi se på sport. Hvis du tar sikte på å være i topp 1%, så er du sannsynligvis stjernen til laget ditt. Prøvestørrelsen er begrenset, så jeg tror at hvis du er # 1 i klassen, er det ganske bra og du er i 1% klubben.

Det blir litt vanskeligere når du er ute av skolen. Mitt gamle selskap hadde årlige ytelsesvurderinger og arbeidstakere ble rangert av lederne. Hvis du konsekvent utførte på 1% -nivået, ville du stige veldig raskt gjennom rekkene. Jeg er sikker på at du vil bli forfremmet konsekvent på et hvilket som helst kontor hvis ytelsen din er den beste ut av alle dine medarbeidere.

Når det gjelder økonomi, kan vi se på det større bildet med Federal Reserve-dataene.

  • Topp 1% amerikanske husholdninger tjener minst 420.000 dollar per år.
  • Øverste 1% amerikanske husholdningeres nettoverdi starter på $ 8 millioner.

Hvem er det vanskelig å nå 1%. Vi er ikke i nærheten av det økonomisk. Topp 1% forlater virkelig resten av oss i støvet.

Jeg er ikke 1%

Dessverre har jeg aldri vært topp 1% i noe. Jeg var aldri så stor akademisk. Heck, jeg var nær bunnen av klassen da jeg var i første klasse. Jeg tror jeg var # 52 ut av 55 barn eller noe sånt. Ikke helt bunnen, men pen darn i nærheten. Dette var på en privat skole i Chiang Mai, Thailand. Heldigvis fikk jeg litt hjelp og stadig forbedret. Da jeg ble uteksaminert med videregående skole i USA, var jeg en ære student. Jeg var ikke hvor som helst i nærheten av 1%, skjønt. Den samme historien søkte på college. Jeg ble uteksaminert med æresbevisninger, og jeg var veldig fornøyd med det.

Når det gjelder sport, var jeg forferdelig på grunn av en mild mitokondriell lidelse. Jeg er sikker på at jeg var i bunnen 1% for fysisk trening da jeg var ung. Sport var veldig vanskelig for meg, og jeg var alltid den rette fielderen når vi hadde et baseballspill i PE. Treningen min har forbedret seg noe siden da. Nå vet jeg hva jeg kan gjøre, og jeg fokuserer på det.

Jeg var aldri den beste medarbeider heller. Ingeniørarbeid var morsomt da jeg først begynte å jobbe og det gjorde jeg ganske bra i de første årene. Men det var mange andre folk som var smartere enn meg. Jeg ble promotert tidlig, men platået etter ca 8 år. Når jeg begynte å miste interessen for ingeniørarbeid, gjorde jeg ikke mye på jobb. Det ble bare en jobb, og jeg sikte på den kjøttfulle midtdelen av ytelseskurven. I ettertid var dette ikke en veldig smart strategi. Jeg burde ha funnet en annen jobb som passer meg bedre.

Økonomisk gjorde vi ganske bra. Jeg hadde en seksfigures inntekt i mange år, og vi lagret en god sum. Vår husstandsinntekt gjorde det aldri til 1%, skjønt. Du må være i riktig yrke, bli en leder, eller ha en vellykket bedrift for å tjene så mye inntekt. Tannleger, leger, advokater og andre høyt betalte fagfolk kan ha mulighet til å komme seg dit. Ingeniører vil ikke få $ 400 000 per år med mindre de er veldig heldige med aksjer. Nettoverdien er vanskelig også. Det er mulig for alle å samle $ 1 million, men $ 8 millioner ser ut til rekkevidde for vanlige folk.

*Fru. RB40 var # 3 på videregående skole. Lukk, men ingen informasjonskapsel. Hun er også en mye bedre medarbeider enn jeg, og jobber konsekvent på et høyt nivå i sitt arbeid. Jeg er ganske sikker på at hun er i topp 1% på sitt arbeid. Yeap, jeg er en veldig heldig fyr for å gifte seg med en slik smart dame.

Vinner uten å være den beste

Så jeg vet at jeg ikke er i topp 1% i noe. Jeg er ikke talentfull nok, og jeg er ikke ambisiøs nok. Jeg antar at jeg kunne prøve å bli 1% i noe uklar nisje, men jeg er bare ikke motivert til å gjøre det. Livet er bra og jeg vinner allerede. Jeg var ikke i 1%, men jeg var over gjennomsnittet i noen få ting.

  • akademisk – Graduering med ære var ganske bra. Det er sannsynligvis i topp 10% av klassen min.
  • Ingeniør – Jeg gjorde det veldig bra de første årene og fikk gode årlige anmeldelser. Ingeniørene bør imidlertid planlegge for tidlig pensjonering. Det er ikke en lang karriere for de fleste av oss.
  • blogging – Pensjonere med 40 er ikke i topp 1%, men det gjør vi ganske bra. Jeg er sikker på at vi er i topp 10% i førtidspensjonen.
  • Finansiere – Vårt husholdning er i topp 10% nettoverdien. Den øverste 10% nettoverdien starter på rundt $ 1200 000, og vi er utover det. Faktisk er vi i topp 5% nå. Det er ikke dårlig i det hele tatt.

Personlig tror jeg at noen kan gjøre det veldig bra i livet hvis de kan være i topp 10%. Per definisjon er det allerede bedre enn 90%. Selvfølgelig vil det være enda bedre hvis du kan nå høyere, men jeg er allerede veldig glad. Du trenger ikke engang å være i topp 10% for å lykkes i livet. Du trenger bare å holde fast ved noen få veiledende prinsipper. Her er hvordan jeg vinner stor i livet uten å være den beste.

  1. Fortsett å gå i riktig retning. Livet er en reise, og nøkkelen til å vinne er å fortsette å gå i riktig retning. Du må bare fortsette å forbedre hvert år som jeg gjorde i skolen. Du kan øke kunnskapen hvert år ved å lære nye ting. Din økonomi bør forbedre konsekvent og livet skal bli bedre etter hvert som tiden går. Hvis livet ikke forbedrer seg over tid, gjør du noe galt. Du må slå den rundt på en eller annen måte. Alle bør være bedre enn 4 år siden. Å ha langsiktige mål kan virkelig hjelpe deg med å fokusere her.
  2. Unngå store skruer. Selvfølgelig vil livet ikke alltid være en jevn flytur. Det er nødt til å være litt turbulens underveis. Vi må bare ta støtene i skritt og komme tilbake på kurs. Det er noen åpenbare problemer i livet som vi kan unngå, skjønt. For eksempel kan overindulgence i alkohol og narkotika helt skru opp livet ditt. Noen feil er ok, men vi må unngå store skruer. Flere prøver – 10 enkle måter å sabotere din økonomi på.
  3. Vær heldig. Denne er litt vanskelig å forklare. Jeg er en heldig fyr og ting går ofte min vei. Jeg startet en førtidspensjonsblogg i 2010, som var flott timing. Det er mye vanskeligere å skille seg ut i dag med så mange gode blogger på internett. Jeg giftet meg med en veldig smart kvinne og vi har et godt ekteskap. Hun dro til fredskorps for noen år etter college og de fleste trodde ikke vi skulle komme sammen igjen. Heldigvis fortsatte jeg og vant henne tilbake. Verdien fortsatte å øke selv etter at jeg sluttet å jobbe heltid for 7 år siden. Ting ser ut til å fungere bra for meg, og jeg har vært veldig heldig. Lykke er ikke all sjanse, skjønt. Mye av det er også hardt arbeid. Hvordan bli flinkere? Det er et helt annet tema. Jeg må jobbe på det innlegget så sjekk tilbake neste uke.

OK, det er min hovedprinsipper. Du trenger ikke å være 1% for å vinne stor i livet. Hvis du er over gjennomsnittet på riktig side av livet, kan du gjøre det veldig bra. Til slutt måler du ikke din suksess med andres målestokk. Du må bare finne din egen definisjon av suksess og gå for det. Jeg er sikker på at mange mennesker ikke tror at jeg vinner i livet, men jeg bryr meg ikke om hva de sier. Jeg er økonomisk komfortabel og jeg liker et godt liv med familien min. Hva kan bli bedre? Jeg vinner definitivt stor i livet.

Er du en topp 1% i noe? Hvis ikke, hvordan finner du suksess i livet? Hva er dine hovedprinsipper?

Følg opp posten – Hvordan være heldig i livet

Se min guide – Slik starter du en blogg og hvorfor du bør. Starte en blogg endret livet mitt. Det gir litt inntekt etter pensjonering, og det er en fin måte å bygge et samfunn på. Det er de to største problemene etter pensjonering. Det er en fin måte å tilbringe litt av fritiden etter pensjonering.

Billedkredit Marcus Cederberg

Følgende to faner endrer innholdet nedenfor.

Joe startet Pensjonere med 40 i 2010 for å finne ut hvordan du går tidlig på pensjon. Han brukte 16 år på å jobbe i datamaskindesign og nøt det tekniske arbeidet utrolig. Men han kunne ikke mage bedriftens BS.

Joe forlot sin ingeniørkarriere bakover for å bli en hjemlig far / blogger på 38. I dag blogger han om økonomisk uavhengighet, tidlig pensjonering, investering og leve en sparsom livsstil. Se hvordan han genererer passiv inntekt her.

Joe anbefaler sterkt Personal Capital for DIY investorer. Han logger på Personlig kapital nesten daglig for å sjekke kontantstrøm og nettoverdi. De har mange nyttige verktøy som vil hjelpe DIY investorer å analysere sin portefølje og planlegge for pensjonering.

Få oppdatering via e-post:

Registrer deg for å motta nye artikler via e-post

Vi hater spam like mye som deg